Çıyan İlaçlama

Çıyan İlaçlama ve Fumigasyon Hizmetleri

Kırsal bölge ya da şehir fark etmeden nemin olduğu her ortamda bulunan çiyan haşereleri yaşadıkları bölgeye göre büyüklüğünde farklılık gösterir. Çiyan türleri örnek olarak dağ, çayır, çimen ve evlerimizde olmak üzere her ortamda yaşayabilmekteler. Bu canlılardan kurtulmak için çiyan ilaçlama yaptırmak şarttır.

Nemli ortamları sevmeleri sebebiyle yaşama alanları olarak genellikle bu tür mekanları tercih ederler. Üzerinde bulunan ayakların zehirli birer ok gibi olması sebebiyle vücudunuzla herhangi bir şekilde temas etmesi halinde sizi, zehirleyebilir. Isırılan yerde genellikle şu belirtiler görülür. Kızarma, şişme, kaşıntı, mide bulantısı, baş ağrısı, baş dönmesi ve ağrı hatta alerjik reaksiyonlara bağlı olarak ölüm bile görülebilmektedir. Vakit kaybetmeden uzman hekime görünmelidir. Nemsiz ve sıcak bölgelerde yaşayanları daha zehirli ve zararlı olmaktadır. Sarı, kırmızı, kahverengi, siyah renklerde görülen haşere türü bulunduğu ortama yumurta bırakarak, çoğalır. Çiyanlarla başa çıkabilmek için çiyan böcek ilaçlamasını düzenli olarak yapmak gerekir.

Çiyan, börtü böcek ve örümcekleri yiyerek beslenen bir haşere türüdür. Bu haşere türü çok sık olmasa da fare zehirleyip, yediği bile görünmektedir. Çiyanlar daha çok geceleri aktif olan haşerelerdir. Çok küçük olanları o kadar zararlı olmasa da sıcak bölgelerde yasayanları oldukça zehirlidir. Isırmaları halinde ölüme kadar sonuçlanabilen durumlar görülebilir. Önlem almak için mutlaka çiyan ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir.

Çiyanlar en çok bina çevrelerinde görülmektedir. Çiyanlar, dış alanlarda toprak ile teması olan rutubetli bölgelerde yaşarlar. Genelde kırk ayak haşere türü ile karıştırılan bu türün her vücut bölmesinde bir çift ayak bulunmaktadır. Ev, bahçe, park alanları ve işyerlerinin kapı ve pencere aralarında, garajlarda, bodrumlarda görülmektedir.

Çiyanlar bazı bölgelerde birkaç cm olurken bazı bölgelerde ise 20-28 cm büyüklüğünde olabilmektedir. Örneğin; Dağ, bayır, çayır, çimen, evler vs. gibi her alanı kullanırlar. Genel olarak rutubetli ortamları sever ve tercih ederler. İnsanlara tek zararı, ısırması ve zehirlemesidir. Onun haricinde insanların tükettikleri besinleri tüketmemektedir. 17 çift anteni bulunmaktadır. Korumalı ve nemli toprakları seven çiyanlar genelede sulak bölgelerde yaşarlar.

Böcek ve örümcekleri avlayarak besin ihtiyaçlarını karşılarlar. Etçil haşere türündendirler. Bu neden çiyan ilaçlamasının düzenli olarak yapılması gerekir. Çiyan ilaçlamada doğru tercihiniz EPCON ilaçlama olarak profesyonel çiyan ilaçlama hizmeti veriyoruz.

EPCON Çevre Sağlığı Sistemleri, çevreye ve doğaya duyarlı hizmet anlayışı ile insan sağlığının önemine inanır. Türkiye’de alanında tüm yetkinlik belgelerine sahip en iyi ilaçlama firmalarının başında gelmekteyiz. Kullanmış olduğumuz ilaçlar Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığından onaylıdır. Alanında uzman personelimiz ile birinci sınıf kaliteli ilaçlama çözümleri sunuyoruz. EPCON ile ÇİYANLARA SON!