Karınca İlaçlama

Karınca İlaçlama ve Fumigasyon Hizmetleri

Karınca topluluklarında genellikle üç sınıf görülür; dişiler, erkekler ve işçiler. Bazı karınca türleri öbür türlerin yuvalarında asalak olarak yaşar ve bu karıncaların larvalarını yuvadaki işçi karıncalar besleyip büyütür. Örneğin Wheeleriella santschii karınca türü, Kuzey Afrika’nın en yaygın karınca türü olan Monomorium salomonis’in bir yuva asalağıdır. Karınca türleri çoğu zaman yuvada yaşar. Karınca yuvaları toprak içinde ya da kaya altında bulunabildiği gibi toprak üstünde çöp, kum ve çakıldan yapılmış olabilir. Kuzey Amerika’da bol bulunan, iri yapılı Camponotus karınca türleri orman içinde kalmış ağaç gövdeleri ve kütüklerinde, bazı türleri dikili ağaçlarda ya da otsu bitkilerin gövde boşluğunda yaşarlar.

Karınca yaşam alanı olan her yerde yaşayabilir. Yapı ve şekil olarak oldukça farklı olan karınca koloni halinde oldukça kalabalık yaşayan böcektir. Doğada binlerce tür karınca yaşar ve her karınca türünün kendine özgü özellikleri bulunur. Karıncanın 6 bacağı vardır bu bacakların hepsi göğsündedir. Karıncanın ağız ve göz yapısı keskindir. Karıncanın baş kısmında 1 çift anten vardır, bu anten algılamayı sağlar. Karınca türüne bağlı olarak etçil ve otçul beslenebilir. Etçil karınca haşere türlerini yakalar, öldürür. Karınca öldürdüğü haşereyi yuvasına çeker, yiyecek olarak depolar. Bitkisel beslenen haşere türleri meyvelerin suları ile ve yaprakların üzerinde geliştirdikleri mantarları tüketerek beslenir. Karıncanın midesi bitkileri eritemez.

Karınca bitkiler üzerindeki oluşan mantarları tüketir. Bir karınca yuvasında binlerce karınca vardır. Bütün karıncalar, bir uyum içerisinde yaşarlar. Karınca toplulukları yuvalarını toprak altına veya taş, kaya kenarlarına yapar. Karıncalar arasında iş bölümleri vardır. Koruyucu, işçi, savaşçı karınca koloni içerisinde görevlerini düzenli olarak yerine getirir. Karınca günün 20 saatini çalışarak geçirir. Karıncanın diğer böcek türlerine göre çok çalışkan yapısı vardır. Karıncanın büyüklüğü ve rengi yaşadığı alana ve türüne göre değişir.

Karıncanın bütün türlerinin hepsi de kanatsızdır. Koloniyi oluşturan kraliçe karınca kanatlıdır. Karınca güçlü yapılıdır, kendi ağırlığının 50 katı kadar yük taşıyabilir. İnsanlarda bu olay 80 kilo olan birinin 4 ton ağırlık kaldırması demektir. Karınca zehirli değildir, insanı sokmaz fakat bazı karıncalar insanı ısırabilir. Karıncalar aralarından bazılarını besin bulmak için dışarıya yollar, besin bulan karınca diğer karıncalara antenleri sayesinde haber yollar ve çağırır. Karıncalar toplu şekilde besine saldırır. İnsanların açıkta olan gıdalarına da ortak olan karınca bıraktığı salgı ve dışkılarla insanlara hastalık bulaştırabilir. Karınca şekerli ve yağlı besinleri yemekten hoşlanır. Evlere gelen karınca genellikle mutfak tarafında gezinir.
Karıncalardan kurtulmak size bir telefon kadar yakın. Arayın bizi sizleri karıncadan kurtaralım. Karınca ilaçlaması kokulu ve kokusuz sıvı ilaçlarla yapılmalıdır, jel ilaçlar karınca ilaçlamasında etkili değildir.

EPCON ile doğaya duyarlı sağlıklı çözümler sunuyoruz. EPCON Çevre Sağlığı Sitemleri Müşteri Temsilcilerimizden karınca ilaçlama ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.