Eczane Böceği Fumigasyonu

Eczane Böceği (Stegobium paniceum) Fumigasyonu

Bu böceğin evini kurtarmanın en etkili yolu, istilanın kaynağını keşfetmeye çalışmaktır. Eczane böcekleri genellikle bir eve toplu olarak girer. kuş tohumu, bazı yetişkinler sonunda yeni yerleri istila etmek için ayrılana kadar birkaç kuşak böceklerin fark edilmeden gelişebileceği ot tohumu veya kuru evcil hayvan maması. İstila edilmiş öğelerin anlatıcı işaretleri: atış benzeri delikler gıda maddelerinin dış ambalajını delmek ve kraker ve makarna gibi katı maddeleri ve ayrıca saklama poşetlerinin altındaki gevşek tozları işaretlemek. Yetişkin böcekler beslenmezken, çiğneme deliklerinde ustadırlar.

Yetişkin böcekler eve girdikten sonra yumurtalarını tam tahıllar, işlenmiş tahıllar ve bitkisel maddeler dahil olmak üzere çeşitli yiyeceklerin üzerine bırakırlar. İstila edilebilecek gıda kaynakları arasında tahıllar, un, ekmek, pirinç, tohumlar, fasulye, makarna, tahıllar, kuş tohumu, çim tohumu, potpuri, baharatlar, çaylar ve tütün bulunur.[1] Yetişkinlere metamorfoz geçirdikleri ambalajdan kaçmak için karton, folyo ve plastik filmi çiğnemede oldukça ustalıkları olsa da yemek yemeleri biraz daha az muhtemeldir. içine kapalı, hava geçirmez bir folyo veya plastik torba. İdeal olarak, tüm açık paketler istila edilmiş bir evde atılmalıdır; ancak aynı zamanda etkilidir öğeleri dondur tüm içerik −20 C (−4 F) altına getirilebilir.

Kiler ve dolaplar gibi yiyecek saklama alanlarının, döşeme tahtaları arasındaki boşluklar, dolapların köşeleri ve farelerin kuru köpek maması gibi şeyleri istiflediği alanlar dahil olmak üzere iyice vakumlanması gerekir. Bir kuş yuvası Bir ev içinde, eczane böcekleri için bir sığınak da olabilir ve bunu ele almak için bir profesyonele danışılması gerekebilir. Ev nem seviyelerini düşürmek de yardımcı olabilir. Gıda depolama alanlarında kimyasal böcek öldürücülerin kullanılması istenmeyen olabilirken, Gıda Sınıfı silisli toprak köşelere serpilerek faydalı olabilir veya kuş tohumlarına karıştırılabilir (diyatomlu toprak yenilebilir, ancak teneffüs edilmesinden kaçınılmalıdır).

Larva

Eczane böceğinin larvaları, kısa tüyleriyle sigara böceğinin kurtlarından ayırt edilebilen küçük, beyaz kurtçuklardır. Dişi bir kerede 75’e kadar yumurta bırakabilir ve larva dönemi, besin kaynağına bağlı olarak birkaç aya kadar sürer. Bu türün neden olabileceği hasarın çoğundan sorumlu olan larvalardır.

Eczane böceği, yumurtaları kaplayarak yavrulara geçen bir maya mantarı ile zorunlu simbiyoz halinde yaşar.

İsim

Eczane böceğinin adından da anlaşılacağı gibi farmakolojik ürünlerle beslenme eğilimi vardır. Bu, kuru otları ve bazen ilaç olarak kullanılan bitki materyallerini tercih etmesinden kaynaklanmaktadır; örneğin eczane böceklerinin oldukça zehirli bir bitki özü olan striknin ile beslendikleri bilinmektedir . Ayrıca çok çeşitli kuru gıda ve baharatların yanı sıra saç, deri, kitap ve müze örnekleriyle de beslenebilir. Eczane böceği, bisküvi veya galeta unu ile yaşayabildiği için bisküvi veya ekmek böceği olarak da bilinir.

Kimyasal Mücadele
Tavsiye edilen Fumigant dozu kullanılarak, zararlı için fumigasyon yapılmalıdır.