Kurutulmuş Ürün Zararlısı Fumigasyonu

Kurutulmuş Ürün Zararlısı (Necrobia rufipes) Fumigasyonu

Ergin 5 mm büyüklükte olup, metalik yeşil-mavidir ve kırmızı bacakları vardır. Kuru et ürünlerinin zararlısıdır. Peynir, salam, sucuk, balık, tuzlu balık ve kuru incirde de görülür

Uçabilen bir türdür. Dişi böcek 300’e kadar yumurta bırakır. Azgın larvalar ambar zararlıları ve peynir böceği gibi diğer zararlıların larvalarını yerler. Pupa evresi döneminden önce göç ederler.

Dağılımı : Dünyanın heryerinde görülebilir.

Zararları : Koyun derisi, sığır derisi, sakatat, kurutulmuş et ve yağlı tohum küspelerine saldırırlar.

Mücadelesi
Kültürel Önlemler

Ambarlarda zararlılara barınak olabilecek yarık, çatlak, vb. girintiler sıva ile kapatılır. Ambarlama süresince zararlı girişini önlemek üzere kapı ve pencerelere uygun sıklıkta tel geçirilir. Ürün çuvalı ise ızgara üstüne istiflenir.

Kimyasal Mücadele
Tavsiye edilen Fumigant dozu kullanılarak, zararlı için fumigasyon yapılmalıdır.